12 stycznia 2016
Owsianka na mleku z bananem, polana sosem czekoladowym i posypana wiórkami kokosowym
Owsianka na mleku z bananem, polana sosem czekoladowym i posypana wiórkami kokosowym
(Śniadanie jednoosobowe)
Składniki:
Owsianka:
5 łyżek płatków owsianych górskich lub zwykłych
250ml mleka
łyżeczka słodzika ze stewią
Polewa czekoladowa:
10g (łyżeczka) oleju kokosowego
łyżeczka karobu lub kakao
Dodatkowo:
banan
łyżka wiórków kokosowych
Przygotowanie:
Mleko wlewamy do garnuszka i zagotowujemy. Dodajemy do niego płatki owsiane oraz słodzik i dalej gotujemy na małym ogniu około 10- 15 minut, aż owsianka osiągnie odpowiednią gęstość.
Rozpuszczamy olej kokosowym (ja robię to w kąpieli wodnej) i dodajemy karob, bądź kakao. Dokładnie łączymy ze sobą.
Banana kroimy w plasterki.
Gotową owsiankę przelewamy do miseczki, układamy pokrojonego banana, polewamy polewą czekoladową i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Podajemy od razu.
Kaloryczność:
Taka owsianka ma 510 kalorii.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Marzy nam się zawsze rano taka ciepła owsianka :D A z bananem jest najlepsza :D
OdpowiedzUsuń