3 stycznia 2016
Pieczona owsianka na jogurcie naturalnym z jabłkami i cynamonem
Pieczona owsianka na jogurcie naturalnym z jabłkami i cynamonem
(Śniadanie jednoosobowe)
Składniki:
50g płatków owsianych górskich lub zwykłych (pół szklanki)
125g jogurtu naturalnego (pół szklanki)
jajko
2 łyżki miodu lub erytrytolu
1/2 jabłka
cynamon
Przygotowanie:
Wszystkie składniki (oprócz jabłka) umieść w naczyniu żaroodpornym i dokładnie ze sobą wymieszaj.
Jabłko obierz ze skórki, pokrój w pół księżyce i udekoruj nimi wierzch owsianki.
Piecz w temperaturze 180*C przez 30 minut.
Podawaj gorącą.
Kaloryczność:
Cała owsianka ma 310 kalorii.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz