18 grudnia 2015
Dietetyczna kutia
Makaron razowy à la kutia
(Danie jednoosobowe)
Dietetyczna kutia- makaron razowy z twarożkiem z miodem, makiem, daktylami i migdałami. Taka kutia, nie kutia. Zdecydowanie wolą tę wersję od oryginału, ponieważ robi się ją 10 minut i można zamienić rodzynki na suszone daktyle, które uwielbiam.
Składniki:
70g makaronu razowego świderki
100g twarożku grani bądż zwykłego twarogu zmieszanego z łyżką śmietany lub ricotty
łyżeczka maku
łyżka miodu
3 suszone daktyle
5 migdałów (namoczonych przez noc i obranych ze skórki) lub płatki migdałowe
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.
Daktyle drobno siekamy, a migdały przekrawamy na pół lub cieniej tworząc płatki migdałowe.
Ugotowany makaron przekładamy na talerz i dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy i od razu podajemy.
Kaloryczność:
Cała porcja zawiera 470 kalorii.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mamy podobne smaki :D W ubiegłym roku też robiłyśmy prawie identyczną :D
OdpowiedzUsuń