12 grudnia 2015

Pesto z bazylii i orzechów włoskich




Pesto bazyliowe z orzechami włoskimi
(2- 3 porcje)


Pesto jest jednym z moich ulubionych dań. Przygotowuje się je tyle ile trwa gotowanie makaronu, a danie jest pyszne.


Składniki:
listki bazylii z połowy dużego krzaczka
6 całych orzechów włoskich
garść startego twardego sera (np.: parmezanu)
mały ząbek czosnku lub pół dużego
6- 7 łyżek oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Tutaj nie ma wielkiej filozofii- wszystko wrzucamy do miksera i miksujemy. I pesto gotowe.



Kaloryczność:
Ilość kalorii w całości wynosi 590 kalorii, jeśli podzielimy pesto na 3 porcje to na jedną będzie przypadało 195 kalorii.

1 komentarz:

  1. Jadłyśmy niedawno kupne pesto i było takie sobie, zdecydowanie musimy zrobić same :D

    OdpowiedzUsuń