18 stycznia 2016

Waniliowy ryż na mleku z malinami



Waniliowy ryż na mleku z malinami
(Porcja jednoosobowa)



Składniki:
50g ryżu do risotto (arborio)
250ml mleka
sproszkowana wanilia
płaska łyżka erytrytolu
płaska łyżeczka słodzika ze stewią
50g malin (mogą być mrożone)

Przygotowanie:
W garnuszku umieść mleko, ryż, wanilię oraz słodziki i gotuj aż do odpowiadającej ci konsystencji około 10- 20 minut (w zależności od preferencji- ja swój gotowałam około 15 minut) na małym ogniu, tak aby tylko lekko bulgotało.
Gotowy ryż przekładamy do miseczki i podajemy z malinami.



Kaloryczność:
Cały deser ma 315 kalorii.

3 komentarze:

  1. O mamo, jak to bosko wygląda :D Aż się głodne zrobiłyśmy :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Próbowałam jest bajeczny ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. wyszlo pysznie ! xxx takie mleczno-smietankowe, nawet bez cukru jest wspaniale :D

    OdpowiedzUsuń