18 stycznia 2016
Waniliowy ryż na mleku z malinami
Waniliowy ryż na mleku z malinami
(Porcja jednoosobowa)
Składniki:
50g ryżu do risotto (arborio)
250ml mleka
sproszkowana wanilia
płaska łyżka erytrytolu
płaska łyżeczka słodzika ze stewią
50g malin (mogą być mrożone)
Przygotowanie:
W garnuszku umieść mleko, ryż, wanilię oraz słodziki i gotuj aż do odpowiadającej ci konsystencji około 10- 20 minut (w zależności od preferencji- ja swój gotowałam około 15 minut) na małym ogniu, tak aby tylko lekko bulgotało.
Gotowy ryż przekładamy do miseczki i podajemy z malinami.
Kaloryczność:
Cały deser ma 315 kalorii.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O mamo, jak to bosko wygląda :D Aż się głodne zrobiłyśmy :D
OdpowiedzUsuńPróbowałam jest bajeczny ;)
OdpowiedzUsuńwyszlo pysznie ! xxx takie mleczno-smietankowe, nawet bez cukru jest wspaniale :D
OdpowiedzUsuń